Buur(t)schap Brunninkhuizen

Lezing, film en expositie over de verdwenen “buur(t)schap Brunninkhuizen”. De buur(t)schap wordt beschreven tussen 1385 en 1665. Waarom is deze buurtschap verdwenen? Waarom is het nu een deel van Hezingen?  De oude erven, watermolens en de gehele geschiedenis van het gebied wordt besproken. Inclusief koffie met lekkers. Landgoed voor groepen per auto bereikbaar.

Brunninkhuizen arrangement van circa 2,5 uur, halve of hele dag

Familiedag, uitje met uw buren of organisatie? Boek vanaf 1 mei 2023 ons “Buur(t)schap Brunninkhuizen” arrangement met een lezing over de verdwenen buurschap Brunninkhuizen, die nog steeds een eigen buurtschap is als “Ootmarsums Hezingen. De connectie met het Vasses Hezingen, het Duitse Hesingen en het Duitse Halle. Ook de 5 oude erven, de 3 lijftuchthuizen, de 4 watermolens, de deelgebieden en nog veel meer zal worden besproken. Wist u dat er ook “een lusthuis” is geweest? Het circa 2,5 uur durig arrangement bestaat uit:

 • Lezing door Annette Brunninkhuis. Duur circa 1,5 uur.
 • Bezoek aan Brunninkhuizen-expositiekamer met voorwerpen uit Hezingen, Brunninkhuizen en Nutter. Oude klederdracht uit Hezingen. Een film en bezoek aan onze andere expositie-ruimten zoals de Goudschat-expositie en de potentiële pilot-Natuurboerderij Brunninkhuizen-expositie.
 • Koffie, thee met lekkers.
 • Arrangement op basis van lezing, expositie, koffie en lekkers is € 12.50 per persoon.
 • Maatwerk is mogelijk. In plaats van lekkers, gebak? Liever fruitsap? Of een fruitsapproeverij met natuurlijke versnapering? Wilt u eten of een andere samenstelling van het arrangement? Vraag gerust naar de mogelijkheden.
 • Uitbreiding is mogelijk met eten*, drinken* en activiteiten. (*biologisch of eigen landgoed)
 • Eten en drinken: speltsoep of -pannenkoek, een proeverij van fruitsappen als uit het landschap en natuurlijke versnapering.
 • Activiteit: fietsend of wandelend door de buur(t)schap Brunninkhuizen. Vanaf 1 mei 2024 is hier een Brunninkhuizenwandelroute en Brunninkhuizen-fietsroute te downloaden.
 • Activiteit: keuze uit mooie thema-gerelateerde fietsroutes van 25 km tot 60 km naar Oude Brunninckhuis.
 • Liever een andere activiteit? Een huifkarrit o.a. door Vasses Hezingen en Ootmarsums Hezingen=Brunninkhuizen(150 min.), klootschieten in de Brunninkhuizen (90 min.), midwinterhoorn blazen op locatie (30 min.), trekzaag zagen op locatie (30 min.), zelf schapen drijven met een hond op locatie of op 4 km afstand (120 min. afhankelijk van hoeveelheid deelnemers), bezoek aan een korenmolen naar keuze (60 min.), een natuurwandeling door het Springendal=een deelgebied van Brunninkhuizen (60-90 min.).
 • Prijzen op aanvraag.

Voor reserveringen of vragen stuur een mail naar
info@landgoedoudebrunninckhuis.nl
of bel: 0541 859 300

Programmaduur

De duur van een arrangement is circa 2,5 uur. Er zijn mogelijkheden om een halve of hele dag samen te stellen met eten, drinken en een activiteit.

Kosten

Een arrangement van circa 2,5 uur bedraagt € 12,50 per persoon op basis van koffie met lekkers. Bij minder dan 10 personen, geldt het tarief van 10 personen. Van overig eten, drinken en activiteiten zijn prijzen opvraagbaar.

Bereikbaarheid

Gebruik voor navigatie naar Landgoed Oude
Brunninckhuis Google Maps (andere
navigatie sturen u verkeerd). Klik hier
voor de directe routebeschrijving.

Wanneer

Alle tijden en dagen mogelijk.

Groepsgrootte

Tot 25 personen.

Parkeren

Tijdens een arrangement is parkeren op het landgoed mogelijk. Er is parkeergelegenheid voor maximaal 12 auto’s, parkeren is gratis.

Interesse maar geen groep?

Geïnteresseerd in het “Buur(t)schap Brunninkhuizen” arrangement, maar u kunt niet in groepsverband komen? Enkele keren per jaar houden we lezingen waarvoor u zich van te voren individueel kunt aanmelden. Bij een arrangement is het landgoed per auto bereikbaar. De dagen en kosten worden op deze website, in weekbladen, flyers en krant kenbaar gemaakt.

Programmaduur

Ongeveer 2,5 uur.

Programma

 • 09.45 uur Inloop
 • 10.00 uur Aanvang lezing met film
 • 11.10 uur Expositie met koffie, thee en lekkers
 • 12.00 uur Einde.

U kunt zich tot 2 dagen van te voren aanmelden via info@landgoedoudebrunninckhuis.nl met vermelding van aantal personen en gewenste datum.