Vergaderbreaks

Soms is het fijn om even een break te nemen van het vergaderen. De omgeving en het landgoed van Oude Brunninckhuis leent zich hier uitstekend voor. We bieden een tal van faciliteiten en instrumenten ter ondersteuning van uw bijeenkomst of vergaderbreak met behulp van specialisten.

Ons landgoed als een hecht team verlaten!

We bieden diverse mogelijkheden van vergaderbreaks op het gebied van Twentse cultuurhistorische gebruiken, onze prachtige natuur en gezonde activiteiten. Maar ook zakelijk zijn er inspirerende mogelijkheden. U kunt tijdens uw bijeenkomst ook de verander- en leerprocessen laten ondersteunen met getekend beeld door een professionele tekenaar. De tekening aan de muur op kantoor doet dan dagelijks wonderen. Indien u het vergaderen wilt combineren met het opdoen van nieuwe kennis, dan kunt u ook denken aan een LinkedIn inspiratiesessie. Er zijn nog meer leuke workshops.

Voor vragen neem dan even contact op met tel. 06-52405657, dan kijken we naar de mogelijkheden.

 

Midwinterhoorn blazen

Het leren van midwinterhoorn blazen onder leiding van een ervaren doorwinterde midwinterhoornblazer, die ook het vak beheerst om de midwinterhoorns zelf te maken. Het midwinterhoorn blazen wordt van oudsher gedaan in o.a. Twente in de adventstijd. Buiten de adventstijd wordt deze activiteit binnen uitgeoefend. Duur: 30 minuten op locatie van Oude Brunninckhuis of op locatie in Ootmarsum.

 

Klootschieten

Klootschieten onder leiding van een van een regionaal klootschieter die Nationaal Kampioen klootschieten is geweest. U gaat de sport klootschieten beoefenen met een kloot, met een loodgevulde houtenbal op zandwegen en straat. Dit is een eeuwenoude cultuurhistorische sport die in Nederland wordt beoefend in Twente en de Achterhoek. U kunt starten vanaf Landgoed Oude Brunninckhuis. Duur: 1,5 tot 2 uur.

 

“Gouden Vondst”-wandeling

Een prachtige “Gouden Vondst”-wandeling van ongeveer 5 km naar de locatie waar in 20219 een middeleeuwse “Gouden vondst” is gevonden. Dit is in februari 2022 in de pers verschenen. U loopt over de eeuwenoude Schabos-es langs de prachtige graanakkers en het mooie heideveld “de Paardenslenkte” van Staatsbosbeheer naar de Gouden vondst locatie aan de Brandtorenweg. Waarna u langs andere akkers en natuurgebieden weer terug loopt naar het landgoed. De replica’s en een expositie bevinden zich op Landgoed Oude Brunninckhuis. Duur: 1 tot 1,5 uur.

 

Bezoek aan windkorenmolen naar keuze

De Brunninkhuismolen (ook Westerveldmolen genoemd) aan rivier de Dinkel, te Tilligte. Het betreft een windkorenmolen die in 1865 is gekocht door Gerhardus Brunninkhuis, die geboren en getogen is op Landgoed Oude Brunninckhuis. Deze molen is speciaal ingericht voor publiek. (10 minuten rijden met de auto)

De Oortmanmolen, te Lattrop. De korenmolen waar waar Gezondheid Dichtbij graan van het landgoed gemalen wordt. Deze molen is ingericht voor het malen voor menselijke consumptie. Op afspraak is het mogelijk om hier een kijkje te nemen.

Bezoek aan een watermolen, een koren- en oliemolen, aan de Alte-Dinkel, te Lage in Duitsland. Een type molen die vroeger ook op 2 km afstand van Oude Brunninckhuis in het Springendal heeft gestaan. In deze molen wordt koren gemalen en lijnzaad (vlaszaad) geperst. Het is een molen van kasteel Twickel uit Delden Nederland. Duitse plaatselijke molenaars beoefenen hier het vak.  (10  minuten rijden met de auto)

 

Natuurwandeling

Natuurwandeling onder begeleiding van een gids door het prachtige Springendal. Om de natuurwandeling direct te ervaren zal gestart worden bij een parkeerplaats van Staatsbosbeheer op 2 km afstand. Springendal was in het begin van de 20e eeuw eigendom van de textielfabrikantenfamilie Jannink-van Heek, die het in 1968 verkocht hebben aan Staatsbosbeheer. (Voor de wandeling kan men via Annette de juiste gids verkrijgen.) Duur wandeling… (….)

Natuur- en cultuurhistorische wandeling onder leiding van uw gastvrouw Annette over het landgoed Oude Brunninckhuis. (1 uur)

 

Fietsen door de omgeving

Uw bezoek aan Landgoed Oude Brunninckhuis kunt u combineren met prachtige fietstocht in de omgeving passend zijn in de sfeer. Hiervoor hebben we voor u mooie fietsknooppuntroutes uitgezet. Langs korenwindmolens, watermolens, een natuurmuseum en  een cultuurhistorisch openluchtmuseum en archeologisch museum. Deze zijn allen op de zaterdagen te bezoeken.

Landgoed Oude Brunninckhuis is via knooppunt 34 te bezoeken, wanneer u richting de grens fietst over zandpad Sprengendal en de Hooidijk oversteekt naar het zandpad Schabosweg> Na 800  meter vindt u Landgoed Oude Brunninckhuis.

U kunt uw auto dan parkeren op één van de parkeerplaatsen in de omgeving, zoals de Stadsweide, te Ootmarsum, op de markt in Denekamp, of op een parkeerplaats in Tilligte, Lattrop of Lage (DL).

 

Tai Chi

Tai Chi, ook genaamd Qing Taji, eenvoudige bewegingen gericht op gezondheid met als thema “ Op zoek naar de schat”.  Deze 1 uur durende sessie wordt gedaan door een enthousiaste docent, buiten op de locatie van Landgoed Oude Brunninckhuis.

 

Bakkerij Schabbink

Bezoek aan bakkerij Schabbink. De bakker geeft uitleg over het bakken en produceren van diverse producten. Bakkerij Schabbink bakt onze Gezondheid Dichtbij Dinkelbroden voor o.a. de lunch. Duur 1 uur.

 

Bezoek expositieruimte

Bezoek expositieruimte op Landgoed Oude Brunninckhuis In de expositieruimte bevinden zich o.a. de replica’s van de Gouden Vondst. Mocht u de gehele Gouden Vondst expositie willen zien, dan dient u dit vooraf aan te geven, aangezien enkele panelen zich normaliter in de vergaderkamer bevinden. Deze worden ten behoeve van de vergadering verwijderd. Verder bevindt zich in de expositieruimte info over Stichting Gezondheid Dichtbij en Natuurboerderij Brunninkhuizen en de verdwenen buurtschap Brunninkhuizen.