Natuurlijk vergaderen

Midden in de natuur vergadert u op Landgoed Oude Brunninckhuis tussen hazen, konijnen en reeën. Onze unieke vergaderlocatie, in een landschap van 1955 en ouder, is omgeven door oude houtwallen, weiden, graanakkers en beekdalen. Het is gelegen in het Natura 2000 gebied “Springendal en Dal van de Mosbeek” op 7 km afstand vanaf Ootmarsum. De locatie is gelegen aan het einde van een 900 meter zandpad. Hier vergadert u volledig ongestoord in een privé setting.

Expositie Goudvondst

Onze eeuwenoude locatie wordt gebruikt voor bijzondere exposities met betrekking tot natuur, cultuurhistorie en omgeving. Op dit moment wordt de Goudvondst geëxposeerd. Een schatvondst van vele gouden en zilveren munten met sieraden uit de 7e eeuw gevonden in Hezingen op grond van Staatsbosbeheer. De echte munten liggen in een museum. Landgoed Oude Brunninckhuis beschikt over replica’s, een film en infopanelen. Deze ontdekking werd in februari 2022 in de pers gedeeld en haalde zelfs het NOS-journaal. Het blijkt een heel bijzondere vondst te zijn voor Oost Nederland.

Eten en drinken met Dinkel

Bij ons eet en drinkt u biologische, natuurinclusieve Dinkel-producten uit een landschap van 1955 en ouder zoals Dinkelkoffie, Dinkelcake, Dinkelkoekjes en Dinkelbrood. Dinkel is het Duitse woord voor spelt. In het waterstroomgebied van rivier de Dinkel wordt op natuurinclusieve wijze het oude landras Oberkulmer-rotkornspelt van biologisch zaaizaad geteeld. Dit is 100% Dinkel. Deze wordt gebakken door bakkerij Schabbink en in eigen keuken in de gemeente Dinkelland.

Een locatie met geschiedenis

Onze authentieke locatie wordt voor het eerst genoemd in 1682, bijna 350 jaar geleden als ‘Olde Bronninckhuijs’. Al bestaat het vermoeden dat het erf nog ouder kan zijn, gezien het als lijftuchthuis diende voor het nabijgelegen erf Brunninkhuis (nu Hoeve Springendal) dat voor het eerst werd genoemd in 1385. Landgoed Oude Brunninckhuis is volledig gerestaureerd en voorzien van historische meubels uit de 20-er en 30-er jaren van de vorige eeuw. Deze zijn gecombineerd met moderne voorzieningen passend bij de huidige tijd. Het landgoed heeft een Natuurschoonwet-status (NSW).

Lees meer

100%

natuurlijk

Vergaderen en expositie

We vertellen u graag meer over natuurlijk vergaderen of onze expositie op Landgoed Oude Brunninckhuis.